متخصص

برای تشخیص و درمان بیماری های داخلی باید به متخصص داخلی مراجعه نمود اما همان گونه که می دانید معاینه هر سیستم درونی بدن نیاز به تخصص خاص خود را دارد لذا اکنون این سوال مطرح می شود که تخصص داخلی دقیقا چه مواردی را شامل می شود. به طور کلی پزشک داخلی به کسی گفته می شود که وظیفه تشخیص و درمان پزشکی به غیر از جراحی را در بزرگسالان برعهده دارد. چه در مواردی که شما به بیماری های عمومی مبتلا شده اید و چه زمانی که بیماری شما پیچیده است، باید معاینات اولیه را تحت نظر یک دکتر داخلی انجام دهید. بنابراین این گونه می توان بیان نمود که یک متخصص داخلی، پزشکی است که مراقبت های اولیه بیمار را بر عهده داشته و از طرفی به عنوان مشاوری برای متخصصین دیگر عمل می کند. به این معنا که اگر دکتر داخلی در حین معاینات خود متوجه نوع خاصی از بیماری گردد که درمان آن نیاز به تخصص دارد، اطلاعات و آزمایش های اولیه را در اختیار پزشک متخصص قرار داده و او را در امر درمان راهنمایی می کند.

 

ویژگی های متخصص داخلی:

متخصص داخلی در مطب های خصوصی، درمانگاه ها و بیمارستان ها فعالیت می کنند. این افراد اجازه عمل جراحی را ندارند بلکه تنها می توانند متخصصین دیگر را در امر تشخیص دقیق بیماری و درمان، یاری کنند. اگر بخواهیم ویژگی های یک دکتر داخلی را به صورت اجمالی بررسی نماییم می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • متخصص داخلی وظیفه مراقبت طولانی مدت از بیمار را برعهده دارد به این معنا که باید یک برنامه درمانی برای بیمار تدوین کرده و براساس آن، روش های درمانی مختلف را اعمال نماید تا بهبودی کامل به دست آید.
  • همان گونه که بیان کردیم، پزشک داخلی باید در هر مرحله از درمان که نیاز به متخصص دیگر را الزامی دانست، بیمار را به او ارجاع دهد. از این به بعد دکتر داخلی به عنوان یک مشاور در کنار متخصص مربوطه قرار خواهد گرفت.
  • دکتر داخلی به عنوان مشاور در تمام بیماری های داخلی می تواند حضور داشته باشد لذا زمانی که بیمار برای اولین بار به او مراجعه نمود باید تمامی آزمایش ها و تست های لازم را از او به عمل بیاورد تا پزشک متخصص مربوطه در زمان معاینه بیمار، یک گام جلو باشد. با این کار در درمان بیماری وقفه زمانی رخ نمی دهد.
  • از آنجایی که پزشک داخلی در طول روز با انواع بیماری ها مواجه می شود لذا باید صبورانه و با حوصله به معاینه افراد بپردازد. بیمار از درد و مریضی خود رنج می کشد حال اگر متخصص داخلی نیز با او بد رفتاری کرده و یا به درستی وضعیت او را بررسی نکند، شرایط روحی برای بیمار بدتر خواهد شد.
  • پیگیری وضعیت بیمار از دیگر ویژگی های کاری یک پزشک داخلی است. بیمار نباید بعد از اتمام دوره درمانی به حال خود رها شود چرا که امکان بازگشت بیماری وجود دارد لذا متخصص داخلی باید با بیمار در ارتباط بوده و شرایط او را حتی تا مدتی بعد از بهبودی، بررسی نماید.
  • به روز بودن اطلاعات پزشکی، از دیگر ویژگی های متخصص داخلی است. گذر زمان و پیشرفت تکنولوژی کمک می کند تا پزشکان بتوانند بیماری های مختلف را سریع تر و راحت تر تشخیص دهند و این امر کمک می کند تا درمان با کیفیت بیشتری صورت گیرد. دکتر داخلی باید دانش علمی و عملی خود را با دانش روز جهانی مطابقت دهد.
  • یکی از مهمترین ویژگی های یک متخصص داخلی این است که با اخلاق خوب و صبورانه به صحبت های بیمار خود گوش کند. اجازه دهد بیمار تمامی شرایط و حالات خود را با دقت بیان کند. دکتر داخلی نباید برای معاینه سریع تر و بیشتر بیماران، فرصت صحبت کردن را از آن ها بگیرد.
  • یک متخصص داخلی نباید نسبت به روش های درمانی قبلی بیمار که توسط همکاران خود ارائه شده است بی تفاوت بوده و از بیمار بخواهد درمان را از نو آغاز کند. بلکه دکتر داخلی باید ابتدا وضعیت درمانی بیمار را بررسی کند تا بداند در چه مرحله ای از پیشرفت بیماری به سر می برد. سپس در صورت امکان، همان روش قبلی را ادامه دهد.
  • صداقت مهمترین اصل در رشته پزشکی است اما این بدان معنا نیست که بیمار را دچار ترس و هراس کنند. متخصص داخلی نباید فراموش کند که استرس، بزرگترین سم برای بیمار است لذا اگر در مواردی از تشخیص شک دارد باید حتما با یک فوق تخصص در زمینه مورد نظر مشورت کرده و سپس شرایط را برای بیمار توصیف نماید.

    پشتیبانی 24 ساعته: 02191012121 / 02188692880