مراقبت از یک عزیز مبتلا به آفازی
مراقبت از یک عزیز مبتلا به آفازی ,توانایی برقراری ارتباط از طریق زبان چیزی است که اکثر ما آن را بدیهی می دانیم. بنابراین هنگامی که یکی از عزیزان از فقدان تکلم رنج می برد، مراقبت از او می تواند ناامید کننده و از نظر عاطفی آزاردهنده باشد. این پست برخی از اصول اولیه در مورد آفازی و نحوه مراقبت از یک فرد مبتلا به آفازی را پوشش می دهد.
آفازی چیست؟
آفازی یک اختلال ارتباطی است که در نتیجه آسیب به مراکز زبانی در مغز، مانند مواردی که در اثر سکته مغزی، تومور مغزی یا زوال عقل مانند بیماری آلزایمر ایجاد می شود، ایجاد می شود.
طبق گزارش انجمن ملی آفازی، بین 25 تا 40 درصد از افرادی که دچار سکته مغزی شده اند، آفازی را تجربه می کنند. امروزه بیش از 6 میلیون نفر در ایالات متحده از سکته مغزی جان سالم به در برده اند که 4 خانواده از هر 5 خانواده آمریکایی را تحت تاثیر قرار داده است. انتظار می رود با افزایش تعداد سالمندان در جمعیت عمومی، این تعداد افزایش یابد.
افراد مبتلا به آفازی ممکن است در برقراری ارتباط یا درک آنچه که دیگران سعی در برقراری ارتباط با آنها دارند مشکل داشته باشند. همچنین ممکن است در خواندن، نوشتن و استفاده از اعداد مشکل داشته باشند. آفازی بر هوش تأثیر نمی گذارد ، فقط توانایی فرد در برقراری ارتباط است ، که می تواند مدیریت آن را به ویژه دشوار کند.
مراقبت از یک عزیز مبتلا به آفازی
مراقبت از فرد مبتلا به آفازی می تواند هم برای فرد مبتلا به آفازی و هم برای مراقب ناامید کننده باشد. هنگام مراقبت از یک عزیز مبتلا به آفازی، این نکات را در نظر داشته باشید:
- با لحن و صدای معمولی خود صحبت کنید. به یاد داشته باشید که هوش افراد تحت تأثیر قرار نمی گیرد و از حمایت از آنها خودداری کنید.
- ساده صحبت کن در صورت امکان از سوالات بله یا خیر استفاده کنید.
- به فرد زمان بدهید تا به هر طریقی که می تواند پاسخ دهد. پس از پرسیدن سوال، چند لحظه منتظر بمانید تا به آنها فرصت دهید تا پاسخ دهند.
- با محدود کردن حواس پرتی به فرد کمک کنید تا تمرکز کند. هنگام تلاش برای برقراری ارتباط با آنها ، تلویزیون و رادیو را خاموش کنید.
- به فرد کمک کنید تا حس کنترل خود را حفظ کند. از اعضای خانواده و سایر مراقبین بخواهید که مستقیماً با او صحبت کنند. نظرات و افکار خود را در مورد اخبار و رویدادهای خانوادگی از آنها بپرسید. هرگز گفتار آنها را اصلاح نکنید.
- وقتی در برقراری ارتباط با فرد مشکل دارید، روشهایی غیر از گفتار را امتحان کنید. ژستها و نقاشیها میتوانند به همان خوبی موضوع را نشان دهند.
- از تکنولوژی بهره ببرید. گاهی اوقات استفاده از ماوس برای اشاره یا کلیک کردن روی رایانه آسان تر از صحبت کردن است. به عنوان یک مراقب، همچنین می توانید کلمات یا تصاویری را بر روی صفحه کامپیوتر نشان دهید تا پیام هایی را که می خواهید منتقل کنید، نشان دهید.
- تمام تلاش خود را بکنید تا آرام و صبور به نظر برسید، حتی زمانی که ارتباط ناامید کننده می شود.
- به گروه های گفتار درمانی حرفه ای در منطقه خود مراجعه کنید.
برای درخواست گفتاردرمانی در منزل فرم زیر را پر کنید تا در سریعترین زمان با شما تماس بگیریم.